Konu Dışı

Özel İsimli Plaka Nasıl Alınır?

Araba almak genel olarak her erkeğin küçüklükten beri hayalidir. Erkekler araba karşı daha meraklı oldukları için genç yaşlarına kadar ve ehliyetlerini aldıktan sonra da araba alma tutkuları bitmez. Ancak araba alana kadar kat edilen yoldan sonra araba aldıktan sonra var olan işlemlerde vardır. Kimileri arabalarının özel olmasını istedikleri için arabalarını özel plakalar ile donatırlar. Eğer bu kişiler şirket sahipleri ise şirketlerinin adı ile özel plaka, bireyler ise kendi isimlerinin ya da aile isimlerinin bal harfi olan plakaları almak isterler.

Özel isimli plaka nasıl alınır bu yazımızda araba severlere anlatacağız. Özellikle bazı bireyler partilerinin ya da tuttukları takımlarında plakalarını arabalarında görmek istiyorlar. Bu seneki fiyatlandırmaya baktığımız zaman özel isimli araba plakalarının 50.000 TL’ye kadar yani neredeyse bir araba fiyatı kadar arttığını görebiliyoruz. Özel isimli plakaları alabilmek için öncelikle rutin plaka ve trafik işlemlerini gerçekleştirmeniz ardından istediğiniz plakanın alınıp alınmadığını sorgulamanız gerekiyor. Özel isimli plaka istediğiniz plaka türüne göre araştırmanızı yaptıktan sonra eğer alınmamışta internet üzerinden rezerve ediliyor ve işlemler tamamlandıktan sonra sizlere tahsil ediliyor.

Özel İsimli Plaka Ücretleri 2021

Özel isimli plakalar standart plakalara göre daha farklı ücretlendiriliyor. Normalde aracınız için plaka çıkarttığınız zaman tek sefere mahsus olarak ücret ödüyorsunuz. Ancak özel isimli, şirkete ait ya da herhangi bir kuruma ait plaka çıkarmak istediğiniz zaman bu size her yıl belirli oranda memur maaşı kadar bir ücrete denk geliyor. Eğer “CEM, ALİ, NAZ, EFE, EDA” gibi 3 harfli isimleriniz bulunuyorsa bu plakalar için de 5 ila 10.000 TL arasında bir ücret ödeyebilirsiniz. Ancak Trafik Şube Müdürlüklerine tanıdıklarınız olduğu takdirde bu plakaları da standart ücretler üzerinden satın alabilirsiniz. Bu tür özel plakalardan alınan ücretler Trafik Güçlendirme Vakıflarına yatırılmaktadır yani Trafik Şubeleri bu paralı sizden nakit olarak almazlar ve bu paraları size verilen vakıf ibanına yatırmanız istenmektedir. Her ne kadar bazı yerlerde Emniyetin kendi kasasına bu ücretlerin gittiğiniz duysanız da bu tür konulara inanmayınız. Özel isimli plaka nasıl alınır gerekli başvuru belgeleri nelerdir sorularınız için diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.

admin

Türkiye il ve ilçelerine ait plaka, posta kodu, alan kodu olmak üzere ülkelere ait plaka ve posta kodları hakkında bilgi veren yazar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu