Konu Dışı

2023 Araç Muayene Ücretleri

Araç muayene ücretleri 2023 senesinde ne kadar olacağı belli oldu. Yeni belirlenmiş olan tariflerin geçerlilik tarihi 1 Ocak 2023 tarihi olacak ve yapılmış olan zam yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde artacak. Karayolu Trafik Kanunu ve Karayolu Taşıma Kanunuyla beraber bu kapsam içerisinde yer alan yönetmeliklerde düzenlenmiş olan belgeler, trafik cezaları ve muayene ücretleri 2023 senesi için yeniden değerlendirme oranına bağlı olarak düzenlenecek. Bahsi geçen ücretlerde, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği doğrultusunda 2023 senesi için belirlenmiş olan yeniden değerlendirme oranında bir artış yapılacak.

Verilen bilgiler doğrultusunda söylenen fiyatlara göre yılbaşından geçerli olmak üzere muayene ücretleri büyük vasıta olan otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için 1.528,10 TL  olacak. 2022 senesinde bu araçlar için geçerli olan araç muayene ücreti 658,58 TL idi. Araç muayene ücretleri 2023 senesi için sürücüleri yakından ilgilendiriyor. Trafiğe muayenesiz araçla çıkmak hem ehliyetlere ceza puanı olarak yansıdığı gibi hem de trafik cezası olarak geri dönüyor. Minibüs, otomobil, kamyonet, özel amaçlı taşıt, römork, arazi taşıtı ve yarı römorklar için bu fiyat 2023 senesinde 1.130,44 TL olacak. Geçtiğimiz senenin araç muayene fiyatına baktığımız zaman bu araçlar için belirlenmiş olan ücretlendirme 658,58 TL idi.

Traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet gibi hafif araçlarda ise 2022 yılı yani geçtiğimiz sene 258,42 TL olan bu fiyat 2023 yılı itibari ile itibaren 575,84 TL olarak belirlenmiş durumdadır.

Yeni yıldan itibaren sadece araç muayene ücretleri değil trafik ile ilgili birçok işleme zam geliyor. Araç muayene ücretleri 2023 senesi için aracınızın muayenesini hemen yaptırın ve trafikte daha güvenli olun.

2023 yılı muayenesiz araçla trafiğe çıkma ücreti ise 951 TL olarak belirlenmiştir.

admin

Türkiye il ve ilçelerine ait plaka, posta kodu, alan kodu olmak üzere ülkelere ait plaka ve posta kodları hakkında bilgi veren yazar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu