Konu Dışı

2023 Kırmızı Işık Cezası

Yeni yılda trafik kurallarına uymayanların cezaları daha da artıyor. Sıkı denetim getirilen trafik işlerine yüksek ceza bedelleri de eklenerek sürücülerin kurallara uymasını en üst seviyeye çıkarmak hedefleniyor. Kırmızı ışık cezası 2023 senesinde diğer senelere oranla daha yüksek bedeller ile ödenecek. Trafik kurallarının belki de en basit adımı olarak sayılabilecek olan kırmızı ışık hataları yüzünden ülkemizde her sene binlerce insan Dünya genelinde ise her sene yüzbinlerce insan yaşamını yitirmekte ve sakat kalmaktadır. Her ne kadar kırmızı ışık kurallarına uyan kişi sayısı fazla olsa ve trafikte hatasız ilerleseler dahi kurallara uymayan trafik canavarları yüzünden diğer sürücüler de canlarından olabiliyor ya da sakar kalabiliyorlar. 2023 yılında Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen zam oranına göre trafik cezalarının ücretleri ve kırmızı ışık cezasının fiyatı da geçen yıla göre %112,9 oranında zamlandı.

2023 Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Ne Kadar?

2023 yılında kırmızı ışıkta geçmenin cezası, kanuna göre 951 liradır. Kırmızı ışık cezasının makbuzu ortalama olarak ikamet adresinize 7-10 gün içerisinde gelmektedir.

Kırmızı Işık Cezası Erken Ödeme İndirimi

47/1-b maddesine bağlı olarak kırmızı ışık kurallarına uyulmadığı takdirde sürücüler 951 TL TL ceza ödeyecekler. Kırmızı ışık cezası 2023 erken ödemede ise 714 TL’ ye düşüyor. Sürücüler kırmızı ışık kurallarını ihlal ettikleri takdirde ehliyetlerin de bulunan ceza puanlarına 20 puan yazılıyor. Bununla birlikte diğer kurallara uymadıkları takdirde ceza puanı dolan sürücüler tekrar ehliyet almak zorunda kalabiliyor ya da trafikten belirli bir süre men edilebiliyorlar. Kırmızı ışıkta geçmek ve trafik kurallarına uymamak büyük bir suçtur asla kırmızı ışıkta geçmeyin ve alkollü araç kullanmayın. Trafikte hem kendi canınızı hem de diğer sürücülerin canını riske sokmak istemiyorsanız trafik kurallarına ve işaretlerine harfiyen uyun. Trafik cezaları her ne kadar caydırıcı bir etken olsa da sürücüler bu konuda bilinçlendikçe kazalar azalacak kurallara uyan sürücü sayısı artacaktır. Kırmızı ışık cezası 2023 ve diğer trafik cezaları hakkında daha fazla bilgi için diğer yazılarımızı okuyabilirsiniz.

admin

Türkiye il ve ilçelerine ait plaka, posta kodu, alan kodu olmak üzere ülkelere ait plaka ve posta kodları hakkında bilgi veren yazar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu