Konu Dışı

Öğrenci Servisi Plakası Nasıl Alınır?

Zamanın en büyük problemlerinden birisi de şüphesiz işsizliktir. Özellikle Türkiye gibi bir ülkede meslek dağılımları fazlasıyla düzensiz olduğundan; insanlar yönelebileceği yeni alanlar, yeni meslekler arayışına girmiş bulunmakta. Bu makalemize ise sizlere servis işi hakkında ve servis plakasının nasıl alınacağına dair bilgileri aktaracağız.

Servis işi yapmayı düşünenler vergiyi de gözden çıkarmak zorundadır. Vergiyi ödeyebilmek için ise özel plaka alınması da şart. Eğer araç içerisinde anlaşılır bir şekilde insan veya personel taşınılıyorsa ve izinsiz olarak ticari bir şekilde yaptığınız kanıtlanırsa yüksek miktarda para cezasına çarptırılırsınız. Sonuç olarak bu gibi yasadışı bir işe girişirseniz ilk zamanlar iyi para kazansanız bile ceza yediğinizde kazandığınız paraların çok üstünde ceza ödemeniz gerekir ve zarar edersiniz. Yani bu gibi işleri yasadışı yoldan değil de resmi yoldan halletmek en mantıklı davranış olacaktır.

Servis plakası nasıl alınır ?
Servis plakaları, ihaleler yoluyla elde edilir. Bu gibi servis plakası ihaleleri ise Büyükşehir Belediyeleri tarafından hazırlanılır. En kalabalık nüfusa sahip şehrimiz İstanbul üzerinden bu işi anlatmak gerekirse; İstanbul’da servisçilerin gerçekleştirdiği eylemde “Verin plakayı, bırakalım sigarayı.” şeklinde slogan içeren bir pankart açıldı. Bu pankartı gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise sigarayı bırakma sözü karşılığında plaka konusunda yeni ihaleler düzenleneceği ve teminatların gerçekleştirileceği sözünü verdi.

Servis plakası, servis taşımacılığı yapacak araçların sahip olması gerekecek plaka türüdür. Harf kodu P ya da S olabilir. Her ilde servis plakası uygulaması farklı olabilir hatta bulunmayabilir.

Servis plakası çıkartmak isteyen kişi gerekli şartları sağladığı takdirde kapalı teklif usulünce plakayı satın alır. Bu süreç şöyle işler; ilin plaka ihtiyacını belirleyen trafik komisyonu ihale zamanını, yerini, müracaat yerini ve süresini diğer hususlarla birlikte en az iki gazetede duyurur.  Başvuru sahipleri plaka için ön gördükleri fiyat tekliflerini kapalı bir zarfla trafik komisyonuna verir. Teklifler sonlandığı zaman zarflar açılır ve en yüksek tekliften başlanarak o dönemin ihtiyacı kadar plaka sahiplerine verilir.  Eşit ücret teklifi söz konusu olursa kura çekilerek işlem yapılır.

Servis plakalarının fiyatları ise şehirden şehire değişmekte. İstanbul servis plakası fiyatları ise 500.000 TL – 1.500.000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

admin

Türkiye il ve ilçelerine ait plaka, posta kodu, alan kodu olmak üzere ülkelere ait plaka ve posta kodları hakkında bilgi veren yazar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu